Manual grinding and polishing

Over the past thirty years, Eurofinish has grown into a recognized specialist in the field of grinding and polishing of stainless steel products. Work is performed both in our workshops and on site (worldwide).  If required, we are also able to offer a 24-7 service.

Manual grinding and polishing is precision work

Creating a finish on comlex stainless steel products is predominantly done by hand. Alongside achieving the desired RA value, the look and feel of the product is also of importance. Our employees are able to work on various end products according to our clients’ preferences. Next to stainless steel, we also work with materials such as aluminium, copper, brass, steel and plastic.

Expert in surface treatment

Eurofinish ensures surface treatment for clients of all industries. We complete surface treatment on art objects, architectural objects, objects relating to the chemical industry, food industry, luxury yachts and offshore products.

First we eliminate welding seams and irregularities, followed by generating the right finish. For existing products we can make any damages or discolorations disappear. We are also active in the area of yacht refit on a global scale. Whilst grinding and polishing on site, our intention is to keep disturbances at a minimum, so that you can carry on business as usual.

Treatments

We offer you the following services and  finishing possibilities:

 • Manually grinding and polishing of stainless steel
  o    High-gloss / mirror polishing
  o    Grinding for roughness (RA value)
  o    Grinding in accordance with grit size (grit 60-800)
  o    Brushing in line
  o    Brushing directionless
 • On site (worldwide) grinding and  polishing
 • The grinding and polishing of other materials

Contact

We work on products of all shapes and sizes according to the specifications handed to us by our clients. More information about other types of surface treatments? Feel free to contact us!

Contact us

Contact data

De Wielen 7
8502 TK Joure
Nederland
Telnr  : +31 (0)515-435340
www.eurofinish.nl
info@eurofinish.nl

Linked In logo

Recent projects

IN I.A. THE PHARMACEUTICAL INDUSTRY, FOOD INDUSTRY, CHEMICAL INDUSTRY,
SUPERYACHT INDUSTRY, ART OBJECTS, AND ARCHITECTONIC OBJECTS

Rotterdam World Gateway, gelegen op Maasvlakte 2 in Rotterdam, is de meest moderne en innovatieve terminal ter wereld. RWG staat voor een seamless access to Europe: een naadloze doorvoer van containers vanuit de hele wereld, naar consumenten en bedrijven in Europa. In september is deze nieuwe terminal officieel geopend met een spectaculaire show waarbij onder andere de RVS wereldbol voor op de toegangsrotonde van het bedrijf gepresenteerd werd. Roest Architectuur heeft het ontwerp van de RVS wereldbol gemaakt in samenwerking met Chris de Bruin uit Dordrecht in opdracht van RWG. Plaatijzerindustrie Apeldoorn heeft vervolgens de bol geproduceerd waarna Eurofinish de juiste finish aan heeft gegeven. Het ontwerp van de rotonde bestaat uit een RVS bol met een diameter van 3000mm op een stalen voet. De rotonde is beplant met gras en de bedrijfsnaam is in stalen letters langs de rand aangebracht. De continenten zijn tevens gemaakt van RVS maar hebben een afwijkende behandeling gekregen waardoor deze goed afsteken tegen het geborstelde RVS van de bol. Er zijn een vijftal pijlen weergegeven op de bol die de herkomst van de aandeelhouders symboliseren: vanuit Zuid Korea, Japan, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten en Frankrijk. Het produceren van de bol zelf (die bestaat uit veertien segmenten) en de ‘bol’ gewalste stalen continenten bleek een uitdaging van formaat en het resultaat is zeer geslaagd! Bron: rwg.nl | roest-architectuur.nl

Eurofinish werkt niet alleen op locatie in Nederland, maar is wereldwijd actief bij een scala aan klanten binnen de watersport en superyacht industrie.

Our portfolio includes numerous examples of construction in a historic setting, and the Glazed Link in Manchester complements the list with a particularly exacting object – a tear drop-shaped room in the form of a vestibule of the city’s town hall. The curved walls are completely constructed from room-height glass panes, whilst the cloud-shaped ceiling is manufactured from mirror-polished stainless steel, creating highly interesting and varied visual impressions. –

Visitors to the station will be greeted by a monumental aluminium installation created by the celebrated sculptor, Ron Arad RA. Thought of Train of Thought is the second public artwork in a four-year partnership between the RA and St Pancras International. Suspended on wires from St Pancras International’s Grade 1 listed Barlow Shed roof, the work comprises one 18-metre twisted blade made of aluminium, rotating slowly to create an optical illusion. Ron Arad RA said: “The rotation and the horizontal movement take turns in the viewers’ perception as the readings of the object alternate and the hypnotic effect is greater than the means, so will hopefully be the delight of the public at St Pancras.”

In de twee gebouwen, die zijn ontworpen door Claus en Kaan Architecten, zijn zowel het gerechtshof Amsterdam als het ressortsparket Amsterdam gevestigd in een nieuw, modern onderkomen. Alle werkplekken, de opslag van dossiers en de zittingszalen van het Paleis van Justitie – voorheen gevestigd aan de Prinsengracht en andere kantoorgebouwen in de binnenstad – komen nu bij elkaar in de twee gebouwen die met elkaar zijn verbonden via een loopbrug op de zesde verdieping. Dit nieuwe Paleis van Justitie biedt veel voordelen: het gebouw is moderner ingericht en biedt comfortabelere werkplekken. Ook voor het ressortsparket, onderdeel van het Openbaar Ministerie, voldoet het nieuwe gebouw aan de eisen die zij stelt als moderne publieke organisatie. Bovendien biedt het nieuwe gebouw betere faciliteiten voor bezoekers en is de locatie goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. De Rechtspraak en het Openbaar Ministerie stellen bovendien hoge eisen aan de techniek, waarbij digitalisering een steeds belangrijkere rol speelt. Hetzelfde geldt voor de eisen aan de beveiliging. In het nieuwe gebouw wordt aan al deze voorwaarden voldaan.

Het ontwerp integreert de bestaande brug met een nieuwe brug en transformeert het landschap rondom tot een ‘groene hoogtekaart’. Ons ontwerp bestaat uit het transformeren van de ruimten rondom de Friesebrug tot een klein, artificieel landschap waarbinnen de bestaande brug wordt gemoderniseerd en geïntegreerd met de nieuwe brug. Dit landschap wordt niet alleen door het water en de benodigde infrastructuur bepaald, maar ook door restruimte. De vormgeving van het fietspad langs de kade en onder de bruggen speelt in op de ligging boven het water. Uitgangspunt is om het fietspad als een steigercontstructie uit te voeren. Het pad bestaat uit duurzame, onderhoudsvriendelijke materialen (waaronder roestvast stalen railingen) en ligt waar mogelijk los van de kade. Zwevend boven het water en geeft het pad ruimte aan het remmingswerk. Marte Röling heeft voor de brug een kunstwerk ontworpen. Het wordt geplaatst op het deel van het brugdek dat geen verkeersfunctie heeft. Bron: zja.nl | Foto’s: htjbakker.nl

Voor diverse Michael Kors winkels in Nederland verzorgde Eurofinish het mirror 8 polijsten van de kozijnen voor een luxe uitstraling.

De betonnen spoorviaducten (vier viaducten met elk twee sporen op 10 meter boven de grond) en de staalconstructie van de kap (29 meter hoog) zijn vrij van elkaar geplaatst om de bewegingen in beide constructies gescheiden te houden. Onder de spoorviaducten door loopt een ca. 70 meter brede voetgangerszone (Boulevard) die het ArenA-gebied verbindt met het winkelcentrum Amsterdamse Poort. Het nieuwe Intercitystation Amsterdam Bijlmer ArenA heeft onmiskenbaar allure gekregen. Het gebruik van hoogwaardige materialen, de schaal en de zorgvuldige vormgeving en detaillering maken dat het zonder twijfel een prestigieus vervoersknooppunt is. De architecten van ARCADIS en Grimshaw hebben met het station Amsterdam Bijlmer ArenA de BNA architectuurprijs ‘Gebouw van het Jaar 2008’ gewonnen. De prijs is een initiatief van de Bond Nederlandse Architecten. De jury was buitengewoon onder de indruk van dit station. “Dit superieure stationsgebouw met zijn weergaloze uitstraling en zijn vanzelfsprekende ligging is uniek in Nederland. Het heroïsche gebouw is op alle fronten een toonbeeld van vakmanschap. Kroon op het werk was natuurlijk de officiële opening van het imposante bouwwerk op 17 november 2007 door Hare Koninklijke Hoogheid Kroonprinses Máxima. Enkele kengetallen: • Bruto vloeroppervlak: ca. 33.000 m2 • Dakoppervlak: ca. 18.500 m2 Bron: arcadis.nl

Eurofinish werkt niet alleen op locatie in Nederland, maar is wereldwijd actief bij een scala aan klanten. Zo verzorgt Eurofinish locatiewerk voor klanten binnen de volgende branches: farmaceutische industrie, voedingsmiddelenindustrie, chemische industrie, superjacht bouw, kunstobjecten, architectonische objecten. Wij zijn gespecialiseerd in de bewerking van complexe RVS producten op locatie en streven er naar om uw eigen bedrijfsactiviteiten tijdens locatiewerk zo min mogelijk te verstoren. Bij het handmatig finishen staat de kwaliteit centraal. Wij beschikken over een vaste kern aan ervaren medewerkers. Daarnaast is veiligheid een belangrijk aandachtspunt. Zowel voor u, als voor onze werknemers. Dat is dan ook de reden dat Eurofinish het VCA certificaat heeft en alle medewerkers van Eurofinish over het veiligheidsdiploma VCA beschikken.